Help Tibetaanse vluchtelingen in India – Steun Tibetan Social Service

TSS logo 2

Tibetan Social Service Belgium Chapter – www.tibetansocialservice.com

Een klein jaar geleden zag Tibetan Social Service (TSS) het levenslicht in Dharamsala. Het plaatsje in het noorden van India wordt in de volksmond weleens ‘Little Lhasa’ genoemd. Na de vlucht van de Dalai Lama in 1959 werd het de zetel van de Tibetaanse regering in ballingschap. In de laatste 50 jaar ondernamen duizenden Tibetanen de gevaarlijke tocht over de Himalaya om een nieuw leven te beginnen in de nabijheid van hun spirituele leider. Ook anno 2013 ontvluchten jaarlijks honderden Tibetanen hun thuisland en de Chinese bezetting. Maar een nieuwe start is niet altijd evident.

Tibetan Social Service is een ngo die zich richt tot de Tibetaanse gemeenschap in India. Het is de kerntaak van TSS om een nieuw begin menselijker en eerlijker te laten verlopen. Ze willen hiervoor verschillende gratis diensten aanbieden op het vlak van gemeenschapswerk, bewustwording van de Tibetaanse zaak en networking. Naast de creatie van nieuwe leidersfiguren wil de vereniging faciliteiten en kansen voorzien voor jonge Tibetanen.

Oprichter Chime Youngdung heeft door zijn jarenlange inzet voor de Tibetaanse gemeenschap de nodige kennis en ervaring opgedaan en weet met welke problemen de vluchtelingen geconfronteerd worden. Samen met een toegewijd team stelde hij enkele doelgerichte projecten op poten om de levensomstandigheden van Tibetaanse vluchtelingen te verbeteren.

Onze lokale afdeling Tibetan Social Service Belgium Chapter maakt deel uit van een globaal netwerk, ondersteunt deze werking en probeert hieraan bij te dragen. Concrete initiatieven en probleemoplossend denken vormen alvast een solide basis maar een ngo kan weinig realiseren zonder de financiële steun van anderen. Hopelijk kunnen jullie ons en de Tibetanen verder op weg helpen naar een betere toekomst.

Enkele van onze projecten…

1.       Rehabilitatie via recyclage

Met dit project willen we nieuwe kansen geven aan Tibetaanse jongeren die kampen met een drugs- en alcoholverslaving. De meeste verslaafden zijn werkloos en zitten vast in een vicieuze cirkel. Door de jongeren te motiveren en nuttig bezig te houden kunnen ze breken met hun ongezonde levensstijl en terug deel uit maken van de gemeenschap.

Een van de grote problemen in India is rondslingerend afval. De jongeren zullen daarom ingezet worden om de omgeving op te ruimen. Op die manier houden we niet enkel de natuur schoon maar geven we de verslaafden ook een productief doel in hun leven. Na de opkuis zullen ze leren recycleren en nieuwe producten vervaardigen uit het verzamelde afval.

2.       Begeleiding en steun aan nieuwkomers uit Tibet

Jaarlijks ontvluchten honderden Tibetanen hun geboortestreek om een nieuw leven op te bouwen in ballingschap. Nieuwkomers worden geconfronteerd met tal van obstakels zoals een taalbarrière, jobmogelijkheden en huisvesting. Velen leiden een hard en geïsoleerd bestaan in het nieuwe gastland. Kennis van lokale en internationale talen kan helpen dat isolement te doorbreken.

TSS biedt daarom Hindi en Engelse taalklassen aan. Ook het regelen van sociale zekerheid en jobbegeleiding behoren tot dit project. Op die manier zullen de nieuwkomers sterker in het leven staan en met voldoende bagage een bestaan kunnen uitbouwen.

Hoe kan jij je steentje bijdragen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om onze vereniging en projecten te steunen. Je kan lid worden van het TSS-network. Voor slechts 15 euro word je lid voor een periode van 3 jaar. In ruil voor je bijdrage ontvang je een mooie lidkaart en word je op de hoogte gehouden van onze activiteiten.

Je hoeft enkel het lidmaatschapsformulier in te vullen en het samen met een pasfoto aan ons terug te bezorgen in ons hoofdkwartier te Gent. Het formulier kan je hier downloaden: http://db.tt/9zG4HplY.

Of vul de digitale versie in via volgende link http://www.tibetansocialservice.com/#!get_involved/c8k2.

Wil je liever concrete steun geven? Dat kan door te opteren voor een van onze projecten. Dit kan gaan van een eenmalige donatie tot een maandelijkse bijdrage. Daar ben je geheel vrij in te kiezen maar weet dat alle beetjes helpen. TSS Belgium garandeert dat alle opbrengsten integraal naar de projecten in India gaan.

Neem zeker eens een kijkje op onze facebook pagina of breng een bezoekje aan onze website voor de laatste nieuwtjes of bijkomende informatie. Aarzel niet om ons te contacteren bij verdere vragen. Alvast bedankt voor je steun.

Het TSS-team

·         Contact:

TSS Belgium Chapter
Gebroeders De Smetstraat 41
9000 Gent

email: tssbelgiumteam@gmail.com
Website: www.tibetansocialservice.com
Facebook: www.facebook.com/TibetanSocialServiceBelgium

·         TSS Belgium Bankrekening:

IBAN: BE84 9730 8909 7059 – BIC: ARSPBE22

·         Extra informatie:

TSS Hoofdkantoor India:
Tipa Road
P.O. Mc Leod Ganj, 176219 Dharamsala
Distt. Kangra, H.P.
India

Website: www.tibetansocialservice.org
Facebook: www.facebook.com/TibetanSocialService
E-mail: tibetansocialservice@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s