Is dit de grote kans voor Tibet? Teken de petitie!

Tibetanen die weigeren om boven hun huis de Chinese vlag te hijsen riskeren in elkaar geslagen of doodgeschoten te worden als ultieme poging om hen te breken. Maar nu is het beste moment in jaren om hoop naar Tibet’s trotse maar wanhopige bevolking te brengen.

DSC_0129
Het Chinese leiderschap is een gigantische campagne begonnen om alle misstanden en mensenrechtenschendingen in het land te vermommen en zo gekozen te worden voor de VN Mensenrechten Commissie. Als wij met genoeg mensen de schijnwerpers zetten op wat er gaande is in Tibet – de verstikking van eeuwenoude religies, verbanning van journalisten en systematische arrestaties – kunnen wij China ertoe dwingen om af te zien van de harde lijn die zij inzetten om de 97 stemmen te winnen die zij nodig hebben.

Laten wij het Tibetaanse volk laten zien dat de wereld ze niet vergeten is. De druk op China is al opgevoerd doordat 13 overheden de mensenrechtenschendingen in het land recentelijk aan de kaak gesteld hebben. Ga achter Tibet staan door nu te tekenen en deel deze petitie dan met iedereen die je kent. Zodra 1 miljoen mensen deze petitie ondertekend hebben, bezorgen wij hem bij alle doorslaggevende VN delegaties, en zullen wij een grootse mediacampagne opzetten.

Teken de petitie op avaaz.org https://secure.avaaz.org/nl/stand_with_tibet_loc/

Aan de VN-lidstaten:

Als wereldburgers die zich heel erg zorgen maken om de voortdurende en systematische repressie van de Tibetanen, roepen wij u op om als voorwaarde voor China om weer in de Mensenrechten Commissie van de VN zitting te nemen, hen op te roepen zich aan een aantal specifieke en goed te monitoren voorwaarden te committeren. Deze voorwaarden zijn onder andere: de vrijheid van meningsuiting, religie, samenkomst en groepsvorming te waarborgen en het volledig toestemming geven aan VN onderzoekers om onderzoek te doen naar het ‘verdwijnen’ van mensen in Tibet. Laten wij China helpen waardige humanitaire leiders te worden, voordat zij zitting nemen in de Mensenrechten Commissie van de VN.

Links:

UN criticises China’s rights record at Geneva meeting (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-24611657

Dalai Lama Says China Has Turned Tibet Into a ‘Hell on Earth’ (New York Times)
http://www.nytimes.com/2009/03/11/world/asia/11tibet.html

Spain probes Hu Jintao ‘genocide’ in Tibet court case (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24490004

Four Tibetans Shot Dead as Protests Spread in Driru County (Radio Free Asia)
http://www.rfa.org/english/news/tibet/shoot-10112013200735.html

China denounces Spanish court’s Tibet case against ex-president (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2013/10/14/us-china-spain-tibet-idUSBRE99D09120131014 


Sources:

1. Avaaz – dat “stem” betekent in verschillende landen in Europa, het Midden-Oosten en Azië – werd in 2007 opgericht met een eenvoudige democratische missie: burgers uit alle landen samenbrengen om de kloof te dichten tussen de wereld die we hebben en de wereld die we wensen. Het kernteam van Avaaz, verspreid over vier continenten, voert campagne in 14 talen en wordt ondersteund door duizenden vrijwilligers. Ze voeren actie door petities te ondertekenen, mediacampagnes te financieren, overheden te e-mailen en te overtuigen, het organiseren van “offline” protesten en manifestatie.
2. photo © Han Vandenabeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s